Finales dubbelkampioenschap beslist

Bijgewerkt op: 8 okt 2018

7/10/2018 - Onder een nazomerzon werden op zondag 7 oktober 2018 de dubbelfinales van het KAVD-clubkampioenschap gespeeld.


Naargelang hun tennisexploten gedurende het zomerseizoen werden de dubbelspelers van KAVD eerst onverdeeld in poule A, B of C, met telkens vier spelers per poule. In elke poule namen de vier dubbelspelers het eerst tegen elkaar op volgens het gekende doorschuif-systeem. De twee spelers uit poule A met het meeste aantal gewonnen games tennisten vervolgens de grote dubbelfinale tegen de twee sterksten uit poule B.


“Moeten we nu meteen nóg een match spelen?”


In poule B vechtten Leo, Conny, Roland en Marc Mouton om een plaats in de slotwedstrijd. Van dat viertal stootten Leo en Conny door naar de grote dubbelfinale, waar ze Marc Vermeir en Jan De Landtsheer ontmoetten. Zij kwamen als overwinnaars uit poule A, met daarin nog André en Katrien.

Grote finale


De dubbelfinale stelde niet teleur: diepe slices, topspinforehands, body shots, een paar kaderballen, heen-en-weergeloop langs de baseline ... De twee ploegen hielden in de eerste set gelijke tred tot 3-3. Nadien verzilverden Marc en Jan hun breakpunten en wonnen ze de set met 6-3. Conny en Leo lieten zich echter niet van de wijs brengen en snoepten in de tweede set meteen het eerste spelletje van de mannen af. Marc en Jan deden op hun beurt evenwel hetzelfde. Na zes games in de tweede set hingen de bordjes opnieuw in evenwicht: 3-3. De twee heren stoomden vervolgens door naar 6-3.


Marc en Jan mogen zich een jaartje lang de dubbelkampioenen van KAVD noemen. Proficiat!


60 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven