Winterwies KAVD

Bijgewerkt op: 16 mrt 2019


06/01/2019 - Overzicht Winterwies na de 4e speeldag. Het werd een geniaal jaareinde voor het heuse KAVD Winterwieskampioenschap. Op de laatste zondag van het jaar werden er immers niet minder dan 7 troels gespeeld,  3 kleine en 2 grote miseries, waarvan 1 dubbel én binnen gespeeld. Dat kwam Denis duur te staan, maar toch ging hij met een straat voorsprong het nieuwe jaar in. Rode lantaarn Huguette zal zich in de komende weken ongetwijfeld herpakken om die laatste plaats kwijt te raken. Haar man Hubert sloot het jaar beter af met een tweede plaats. Leo kon de laatste zondag van 2018 als dagwinnaar met opgeheven hoofd naar Magda terugkeren.


Het nieuwe kaartjaar begon met een glaasje glühwein en voor het eerst trad Katrien aan. Ondanks een moeilijke start waarbij ze op een moment tot -45 zakte, wist ze de eerste zondag van 2019 toch af te sluiten met een luttele -6. André speelde maar een kwartmanche mee en incasseerde -9. Hij weet nu dat Marc gemakkelijk vraagt met een vierkaart.


Leo kende op de vierde speeldag ups en downs maar wist zowaar voor de tweede keer op rij aan het langste eind te trekken: +39, op de voet gevolgd door Marc met +33.


Onvermijdelijk is er dan iemand die het gelag betaalt en ook deze week was dat Denis. Hij strandde op -57, mede door de eerste piccolo van het seizoen, die helaas mislukte. Denis kende evenwel een sterke competitiestart, met een monsterscore van 228 op de tweede speeldag. Daardoor kan hij na speeldag 4 toch pronken met een tweede plaats, op slechts één puntje van leider Hubert Cooreman. Hubert komt zowaar bovenaan het klassement terecht met een eenmalige deelname. Faut le faire!

Kaartfanaat? Schrijf je nu in via de site of kom op zondagvoormiddag langs!

10/03/2019 - Overzicht Winterwies na de 11e speeldag. Vier dappere zielen trotseerden het stormweer om in het gerestylede clubhuis met de kaarten aan de slag te gaan.

Na een rustig begin zonder uitschieters begon het vuurwerk met een dubbele troel na afleggen met 4e kleur. Katrien zat even op rozen maar zij moest dat even later bekopen toen zij met Marc als troela gedoubleerd werden. André had in schoppen meer en hogere troeven dan Marc, die met een miseriekaart als troef voor zijn enige vijfkaart koos. Gevolg: 4 slagen down bij een dubbele troel = -48 punten! Na de eerste ronde eindigde Marc daardoor al op -81.

In de tweede ronde ging Katrien door de knieën na uppercuts van Leo en André met een dubbele 11-contract en een rondgespeeld 10-contract van Marc en André. Leo kon dankzij een eerste goede ronde nog positief eindigen. Marc milderde zijn stand door een finale abondance 10 met 60 punten en André proefde twee keer van goeie kaarten met een score van +84 als gevolg. Toch blijft Leo nog onbedreigd aan de leiding, alhoewel we erop rekenen dat de beer nog niet geschoten is, en dus het vel nog niet verkocht.  

Nog twee kaartveldslagen te gaan. En met Denis erbij zal er weer met scherp geschoten worden!

81 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven